image image
image

5 основних видів вантажу: характеристики

Звичайно, також мають значення габарити вантажу, різні технічні параметри. Вони іноді є визначальними при виборі спеціалізованого транспорту та маршруту його руху у міжнародному сполученні.

Характеристики вантажу

Існує транспортна класифікація, в якій дається оцінка п'яти типам вантажів. Якщо вантаж віднесений до розряду наливних або навалювальних, значить, для транспортування доведеться залучити спецтранспорт.

До речі, для режимних вантажів він теж потрібен, але дещо інший. Буде досить рефрижераторів, а безпосередньо в кузові можна встановити вентилятори або системи, що дозволяють регулювати температурний режим в залежності від того, який вид вантажу доставляється.

Щоб довезти товар або вироби в цілості й схоронності, по максимально короткому шляху, слід ретельно вивчити їх транспортні характеристики. Вони служать для того, щоб у дорозі не допустити ні якісних, ні кількісних метаморфоз з вантажем.

5 типів вантажу

Фахівці традиційно виділяють 5 різновидів вантажів.

  1. Стандартні - найпоширеніша й найчисельніша категорія.Сюди відносять:  сантехніку, предмети меблів, верстати, комп'ютери та оргтехніка, спортивний інвентар, різні інструменти, продукти в заводській упаковці.
  1. Негабаритні вантажі – для них потрібно оформити дозвіл встановленого зразка. Вантажі, чиї параметри - довжина, ширина, висота і маса - значно більше тих, що визначені законом, прийнято називати нестандартними або негабаритним.
  2. Збірні вантажі. Жоден маршрут вантажоперевезень зараз не затверджується без урахування логістики. Вантаж повинен бути доставлений замовникові на максимально вигідних для обох сторін умовах, тому часто комплектуються так звані збірні вантажі. Їх особливість в тому, що в одному транспорті перевозяться товари, що належать різним власникам.
  3. Швидкопсувні вантажі. Це вантажі мають короткий термін придатності або потребують особливих умов зберігання або транспортування. Даними товарами можуть бути продукти харчування (охолоджене або заморожене м'ясо, свіжі овочі і фрукти, молочна продукція та ін.).
  4. Небезпечні вантажі - це ще одна категорія вантажів. Зазвичай їх поділяють на дев'ять класів. Це рідини або інші товари є горючими, отруйними або вибухонебезпечними несучими загрозу життю людини або природі і потребують особливих умов при їх зберіганні і транспортуванні. Детально про перевезення небезпечних вантажів можна дізнатися в нашій статті Правила перевезення небезпечних вантажів .

Є й інші типи вантажів, такі, як: наливні, генеральні, насипні. Далі ми розкажемо, які вантажі перевозить транспортна компанія «Транс-Атлас».

Замовити перевезення вантажу

 

ПП «Транс-Атлас» перевозить наступні види вантажів:

  •  стандартні,
  •  небезпечні,
  •  рефрижераторні

Дізнатися ВАРТІСТЬ такого перевезення Ви зможете самостійно, скориставшись нашим КАЛЬКУЛЯТОРОМ!

Ми професійно доставимо Ваш вантаж, підберемо правильний транспорт та застрахуємо!

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість