image image
image

Дозволи Республіки Польща на 2019-2020 рік: додаткова квота

25 жовтня 2019 року у м. Варшава відбулось засідання українсько-польської Змішаної Комісії з питань міжнародних вантажних автомобільних перевезень. Участь у роботі комісії взяли представники ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» та АсМАП України та Німецько-Української промислово-торговельної палати.

За підсумками засідання  досягнуто такі домовленості.

  • Сторони погодили анулювати попередню кількість дозволів у розмірі 160 000 на в’їзд з 12.11.2019 року. Для повернення в країну реєстрації транспортного засобу у перевізників є час до 31 грудня 2019 року.
  • Українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів. Дозволи будуть передані українській стороні на початку листопада 2019 року. Польська сторона також передасть до 15 листопада 2019 р. 10 000 дозволів з попереднього обміну дозволами на 2020 рік для використання в 2019 році, які будуть дійсними до 31 січня 2021 року.
  • Досягнуто домовленості щодо здійснення попереднього обміну дозволів на 2020 рік на рівні 2019 року - 160 000.

 

Українська сторона і надалі наполягатиме на  встановленні контингенту дозволів щонайменше на рівні 200 000.  Питання встановлення квоти дозволів на 2020 рік остаточно буде розглянуто на зустрічі Міністрів інфраструктури України та Республіки Польща, яка відбудеться орієнтовно наприкінці листопада 2019 року. До того часу очікується формування нового Уряду Республіки Польща.

 

За матеріалами Міністерства інфраструктури України

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість