image image
image

Скільки тонн вантажу може перевозити фура?

Стандартна фура (тягач з напівпричепом) може перевозити не більше 22 тонни вантажу.

Це питання детально пояснює логіст компанії «Транс-Атлас» Олександр Грубець

 

Чому саме стільки?

- Недосвідчені перевізники і замовники можуть задаватися питанням - скільки перевозить фура? В інтернеті на різних форумах також багато подібного роду питань. Постараюся в цій статті докладно відповісти на питання - скільки тонн вантажу може перевозити фура?

Скільки вантажу може перевозити вантажівка?

- Перш за все, слід розібратися, що таке «фура». У народі фурою називають тягач зі стандартним напівпричепом, який має габарити 13,6х2,5х2,7 (довжина-ширина-висота). Найбільш популярними у нас марками напівпричепів є SCHMITZ, KRONE, KOGEL, WIELTON, KASSBOHRER. Напевно, багато хто з вас бачили такий автопоїзд.

Тепер розберемося, скільки вантажу може перевозити фура. Згідно ПДР України (пункт 22.5) і Правил перевезення негабаритних вантажів, загальна фактична маса автопоїзда не повинна перевищувати 38 т.

Проведемо невеликі розрахунки.

Тягач ( «голова») важить 7-7,5 тонн, і напівпричіп теж важить приблизно 7,5 тонн (все залежить від моделі транспортного засобу). Таким чином, сумарна вага тягача і порожнього напівпричепа становить 14-15 тонн. З цього випливає, що фура може перевозити від 23 (38 - 15) до 24 (38 - 14) тонн вантажу.

 

Як правило, стандартний напівпричіп має три осі, тому в ньому можна перевозити не більше 22 тонн вантажу, інакше буде перевантаження, що веде до накладання штрафів!так як автопоїзд не пройде ваговий контроль.

Підсумок

- Сподіваюся, тепер ви зрозуміли, скільки вантажу може перевезти єврофура.
Компанія Транс-Атлас має в розпорядженні вантажівки для перевезення 22 тонни. Тип транспорту можна детально вибрати в розділі Наш Транспорт. Також , залишивши заявку для ЛОГІСТІВ, отримаєте точний підбір вантажівки саме для Вашого вантажу!

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість