image image
image

Менше як за два місяці роботи нової системи зважування вантажівок було виписано штрафів на суму 16 7

Нагадуємо, що від початку жовтня 2021 року в Україні запрацювала нова система, яка автоматично зважує вантажівки одразу під час руху.

 

За період з 1 жовтня по 9 листопада, інспекторами Укртрансбезпеки було складено 949 постанов про порушення, зафіксовані WIM-комплексами, на суму 16 728 000 гривень. 1 202 750 гривень штрафів вже сплачено, повідомили в Укртрансбезпеці.

 

Система фіксує перенавантаження автомобіля та отримані дані за мить опиняються в центрі обробки. Інспектори перевіряють дані, накладають електронний підпис і постанова надсилається порушнику - власнику транспорту, належному користувачеві або керівнику організації, що володіє транспортом.

Варто зауважити ще одне важливе впровадження, а саме те, що відтепер вантажовідправник теж несе відповідальність за перегрузи, раніше ж весь штраф був на перевізнику.

 

В центрі обробки правопорушень рекомендують сплачувати штрафи одразу, і наголошують, що якщо акт дійде до виконавчої служби - порушнику доведеться сплатити до 102 тисяч гривень.

 

 

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість