image image
image

Cитуація з використанням книжок МДП в Російській Федерації

Як відомо, угоду між Федеральною митною службою Російської Федерації (далі – ФМС РФ) та АСМАП (Росії) було подовжено до 30 листопада 2014 р.

Це рішення було прийнято після Урядової зустрічі високого рівня, яка відбулась в Москві наприкінці червня 2014 р., де офіційні представники Міністерства транспорту, ФМС РФ та інші компетентні органи під головуванням Першого заступника Голови Уряду Російської Федерації І.І. Шувалова обговорили можливі шляхи вирішення існуючої ситуації з системою МДП в Росії.

За результатами зустрічі Першим Віце-прем’єр-міністром були надані наступні доручення:

- ФМС Росії офіційно доручено забезпечити безперервне застосування Конвенції МДП на території РФ;

- всім російським компетентним органам - прискорити роботу для визначення національного гарантійного об’єднання, а також підписати гарантійну угоду з переможцем конкурсу до 2014 р.

Всупереч рішення Верховного Арбітражного суду Москви від 26 травня 2014 р. та розпорядження Першого заступника Голови Уряду ситуація в Російській Федерації й надалі залишається неврегульованою.Надання книжок МДП до оформлення в більшості митних органів РФ тягне за собою додаткові витрати та супроводжується тривалим процесом додаткових перевірок. Крім того, МСАТ інформує про те, що ФМС РФ продовжує обмеження в застосуванні процедури МДП за допомогою системи управління ризиками в деяких митних органахПівнічно-Західного регіону. В результаті цього будь-які вантажі, які перевозяться за процедурою МДП, проходять митний огляд на кордоні, а перевізників змушують використовувати на території Росії національну гарантію замість процедури МДП.

В той же час, МСАТ стверджує, що книжки МДП митниці призначення яких знаходяться в Росії, й надалі безперешкодно приймаються білоруськими та казахськими митними органами, згідно Конвенції МДП.

За повідомленням МСАТ,останнім часом відзначається різке підвищення вартостінаціональної гарантії (в деяких випадках – вдвічі) та зростання випадків порушень.

У зв’язку з цим, просимо надавати будь-яку інформацію стосовно недоставок та порушень із застосуванням національної гарантії.

Як ми вже повідомляли, Виконавча рада МДП в рамках своєї 59 сесії, що відбулась 30 червня та 1 липня 2014 року, закликала Уряд Російської Федерації відмінити існуючі обмеження процедури МДП і повністю відновити функціонування системи МДП на всій території Російської Федерації без подальших затримок.

Генеральна прокуратура Російської Федерації листом від 24.06.2014 р. №23/2-300-2013 підтвердила, що з метою недопущення порушення закону та припинення нелегітимної правотворчої діяльності, Голові ФМС РФ направлено відповідний припис.

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість