image image
image

Нова система автоматичного зважування вантажівок в Україні

Від початку жовтня 2021 року в Україні запрацювала нова система, яка автоматично зважує вантажівки одразу під час руху.

 

Система фіксує перенавантаження автомобіля та отримані дані за мить опиняються в центрі обробки. Інспектори перевіряють дані, накладають електронний підпис і постанова надсилається порушнику - власнику транспорту, належному користувачеві або керівнику організації, що володіє транспортом.

 

"В покриття автомобільних доріг вмонтовані датчики. Зважує кожну вісь - може зрозуміти, на яку частину зміщення вантажу", - пояснює керівник відділу інтелектуальних транспортних систем "Укравтодору" Андрій Вознюк.

 

Тепер вияснимо, як нараховуються штрафи за перевантаження автомобілів. Отож, т.в.о. голови "Укртрансбезпеки" Микита Лагун пояснює, що розмір штрафу формується на основі відсотків. Починають штрафувати від 5 відсотків (іде градація 5-10, 10-20 відсотків), от саме від нього і формується сума штрафу. У фінансовому вимірі це від 8,5 тис. грн і аж до 51 тис. грн. Цікавим моментом є те, що при порушенні одразу декількох норм, штрафи не сумуються, а інспектор виносить постанову за порушення, яке є найбільшим.

Якщо водії вантажівок намагатимуться об'їжджати давачі ваги та габаритів узбіччям - камера це фіксуватиме і на них теж чекає штраф - 51 тисяча гривень - за ухиляння від зважування.

В центрі обробки правопорушень рекомендують сплачувати штрафи одразу, і наголошують, що якщо акт дійде до виконавчої служби - порушнику доведеться сплатити 102 тисячі гривень.

Варто зауважити ще одне важливе впровадження, а саме те, що відтепер вантажовідправник теж несе відповідальність за перегрузи, раніше ж весь штраф був на перевізнику.

 

 

Cтатті що можуть вам сподобатись

Всі статті
image З чого складається вартість за перевезення
Собівартість перевезення вантажу автомобільним транспортом складається з різних факторів. Основні складові, що впливають на собівартість, включають наступне:

Читати більше

image Як правильно організувати міжнародну логістику в сучасному бізнесі?
Організація міжнародної логістики є складним та відповідальним процесом в сучасному бізнесі. Завдання логістики полягає у забезпеченні ефективного та швидкого...

Читати більше

image Як розрахувати вартість перевезення рефрижератором ?
Рефрижератором перевозиться товари, які потребують температурного режиму. При цьому, враховувати потрібно не лише вартість самого перевезення, але...

Читати більше

image

Потрібно більше інформації ?

Розрахуйте вартість перевезення або замовте дзвінок логіста
image
Розрахувати вартість